Friday, April 8, 2011

BERFIKIR sebelum BERTINDAK (sesal dulu pendapatan, sesal kemudian x berguna)

Hambek kau!!!!!
tgk tajuk pon dh leh agak kan nape...
Ha, nie mai aku nk habaq kat hampa, sesal dulu mmg baguih..dh buat bru nk nyesal dh tarak guna wei...
Tp almaklumlah kita nie "Jiwa Muda", membara org kata..
suma nk try org kata...
last2 padan muka sendiri...

Nie bukan pasai apa, nie pasai aku la...
Yg nk kata bijak terlajak, dak pandai mana pon...
Nk kata bodoh bingai, boleh kata pandai sgt la pulak nk masuk kategori nie..
Senang habaq, diluar kawalan kewarasan akai aku la masa bt keputusan tu.....lalalalala

Regrat giler wei,
mana tak nyer, gaji sebulan abes dlm masa sehari...
mujuq aku nie ada simpanan sikit2, klu x makan pasiaq la aku jwpnya bulan neh...
(Pandai gak kan aku berjimat, sbb ada simpanan....(nk jugak kan perasan))
Huuuhuhu....duit kawen tue wei,hukhuk....kesimpulannyer kawen lambat lg k B....so be patient please...

So korang jgn jd mcm aku,
alkisah nk pi try jer buat facial treatment, last2 ngan aku2 kena treatment skali.......bukan takat muka habaq hang, skali poket pon kena tarammmmm...
Nk cantek punya pasai kan....
org kata x try, x tau..
dh try, confirm aku x mau dh..
OK, deal dh buat...payment done, product receive, so kita tgk result 10 bulan lg...
Klu muka aku naik merah2 siaplah kau aku saman...
Klu muka aku still ada blemish, siaplah kau aku tarammmmm...
Klu muka aku x cantek mcm scha alyahya, siaplah kau aku jentik....
tp kan, boleh ke aku jd cantek cam scha????? kang awal sangkut kat aku lak kan......
Oh tidakkkkkkkkkkk...terlebih perasan bangat..

Dah2.....
kena jd matang sket,
dh berabis tue pandai2 la ikat perut+ikat usus...jgn teringin nk mengkedarah mkn mahal2..
ikut jadual makan...
x der maknanyer nk cantek klu ko mkn pon x reti kawal..
x der maknanyer ko berabis beribu2 klu ko langgar pantang.... (dh mcm org pas bersalin lak aku rasa)

So,
Bg korang yg nk buat keputusan tue, pikir abes2....
pikir jangka masa panjang ok..
jgn sume ko nk try redah jer..
kang melingkup kau....
Pastikan korang ada backup plan okies...

Aku rasa x salah klu kau nk cantek janji ko ada cukup duit makan ok.....ahaksss



2 My Lovely Friend Comments:

imzan said...

haha marah bebeno nmpk eh....

Idayu Ibrahim said...

x marah pon nazmi...ahaksss, sendiri yg abeskan duit....hehehehe

Post a Comment