Friday, April 29, 2011

MIA!!!!!!!


Short-form...
mmm.....
terlalu byk digunakan dlm penyampaian mesej2 melalui telefon ataupun internet...
argh!!!!
x sume words tue aku faham ok..
x yah la kau nk tulis terlampau advance or ckp terlalu jimatkan space ruang mulut...
aku x PAHAM...
klu mesej yg disampaikan x dapat difahami oleh org lain kan ke nyusahkan kau jugak..
At least klu kau guna short-form yg sume org mcm leh paham kan senang...so org macam aku boleh la paham jugak kanssss...

 
Ko guna words aq=aku, l8=late....etc..ect
aku x paham ok....
pastu aku kena tebalkan muka tanya org sebelah apa maksud dia nie...
nampak sgt cam aku nie tua sgt kans, smp tulisan canggih2 gini x tau...
klu nk pronounce tah mcm mana lak bunyi dia...
Nie satu lg perkataan baru aku blajar harini~~~



MIA
Aku nk habaq mai nie bukan nama org okay..
Tp maksud sebenarnya "Missing In Action"...
So dipendekkan jd MIA..




Ish2,
ko bajet aku akan paham ke klu ko tanya camnie ;-

A : Where are the boys???
II : I didn't know sir....
A : MIA is it???

ha??????muke blurrr.....

II : What was that???
A : U are to naive...MIA stand for Missing In Action.......U should learn more...




Wadde...wadde....
Should I know bout this words been short-form by U????..
I x tau okay, x yah la nk ckp aku naive sgt...
Oh!!!damnnnn hurt...



Bahasa Malaysia nie dh terlalu indah untuk difahamkan,
x yah la menambakkan short-form yg menukarkan maksudnyer..
Bahasa inggeris plak x wujud pon short-form sebegitu...x payah la kau nk menambah2 terlampau advance..
Aku tau la BM aku takat A1 time SPM dulu, BI lak A2....tp x der lak aku belajar perkataan2 yg advance nie....(bukan motif nk promote result yer)


Aku pon guna short-form gak..
tp yg aku kira sume org leh paham la kan..
takkan aku tulis X pon korang x paham kan??
X= Tidak/tak
OK= Okay...
it easier kan...


p/s : gunalah short-form yg sume org paham including aku nie....thanks


Thursday, April 28, 2011

TAK SABAR TUNGGU WEEKEND...


Listening to my Mp3
then tis song came up...



It's been so long,
That I haven't seen your face.....Right Now by Akon



Just had a conversation via phone call with my abah...
Serius sgt rindu pada sume kat kg..
The best part is Iman skang dh blajar "Silat"
wow!!!!....
aku dulu time kecik tak pernah pon abah anta masuk silat ker, tae-kwan-do ke....
mmmm...sgt envy okies dekat my little sister.....
Tp x per, mujur adik aku....hehehehe



Tak sabar jugak nk jumpa kengkawan sekolah menengah nie....
dh lama x jumpa diaorg..
Thanks wan sbb plan tuk tis weekend
hopefully jd lah photoshoot kita tue kan..
Okay semua,
tggu kepulangan saya yer.. :)



I'm coming home
I'm coming home....
Tell the world I'm coming home....

Wednesday, April 27, 2011

KISAH DIA...satu pengajaran

Bukan mudah untuk jatuh cinta..
Makin susah untuk melupakan..
Terlalu payah meniti lorong masa...
Ini kisah seorang teman..
kusingkap menjadikan ianya satu pengajaran..



Kisah pertemuan yg kukira indah..
Untuk kali keberapa mereka jatuh cinta aku x pasti..
Tp kurasa mereka cukup bahagia..
Bermula pandang pertama, terlahir pandangan kedua, ketiga..hingga pandangan berkali2..
pertemuan yg selalu itu..
dr kwn bertukar ke sahabat dan tercetus rasa.....
Hingga hadir insan ke3..



Bertahun-tahun menyulam rasa,
Cinta dan sayang yg dibina, hancur musnah sekelip mata..
Aku yg melihat dia,
Seperti manusia yg hilang arah, hilang punca, hilang jiwa..
Semua itu berlaku kerana "DIA" berlalu tinggalkan kawanku begitu sahaja..



Aku mendengar rintihan dia..
Aku mendengar kisah dr babak ianya bermula...
Sedih+marah+geram bercampur rasa..
Tp aku hanya sekadar pendengar, setia hingga ke titik noktahnya..




Untuk kau kwnku...
Tabahkan hatimu, kuatkan tekadmu..
Aku x ingin melihan titisan air jernih itu mengalir lagi..
Kau harus kuat..



Untuk jatuh cinta itu x salah..
Untuk menerima cinta itu satu nikmat..
Tp
Janganlah kau meletak 110% keats org yg kau cintai....simpanlah sedikit cintamu pd diri sendiri..
Kerna kelak andai kau ditinggalkan, takut kenyataan itu sukar kau terima..hingga memakan diri sendiri..



Untuk kau kawanku,
Aku bahagia melihat kau mampu senyum semula..
Biarlah tanpa cinta "DIA"
tp kau ada cinta keluarga,sahabat,kwn, dan cinta Allah...




Tuesday, April 26, 2011

TAK SESUAI SANGATTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

No comment....ahaksss



Tis picture k.D candid during the YAA event...
I asked her to do so....
and then i requested her forward to my email...
hehehe..
Got an idea to put it in my blog..



Sorry sir!!!
Didn't mean to..
but I have to......lalala



Giler smart mamat nie, all black okies..
From top till bottom..
Tp syg sgt2..
slack kat "HELLO KITTY" keychain dekat poket suar dia...
Sowie to say bro!!!!!!
Hancus.....



x caya????????/
see the fact.................

Rock vs Hello Kitty...xoxo
 
 


Monday, April 25, 2011

YAA~~~~




YAA...
Apakah itu kan....
Actually, tis event consist of 3 words..Y.A.A
Which is stand for Youth Achiever's Award...



Alhamdullilah, and thanks to my unofficially sister, sbbnyer aku nie x der kakak,hehehehe...thanks to K.D for invited me to join her n gang..
Really have fun on last weekend..
For uols information tis event organize by The Institution of Surveyors,Malaysia...
ISM



A brief :-
ISM merupakan badan yg menggabungkan 4 profession dlm industri pembinaan negara..
Ianya terdiri daripada Building Surveying; Geomatic &Land Surveying; Property Management,Valuation & Estate Surveying; and Quantity Surveying...
dan aku nie adalah daripada profession QS...ahakss



The ISM started organizing tis even if I'm not mistaken from bro.Jali around year 2000..
Tis event/competition is to instill the student's interest in Mathematics, Science and Technology.....
Klu korang nk tau aku nie dulu time sekolah, uish paling x suka subject maths nie..
See, last2 jd per....Miss Calculator ok...lebih commercial as QS..
X bleh blahhh kans..
But I'm happy now, x menyesal dpt offer course nie time dip dulu even x apply pon..
nk jugak bgtau kan...mmmmm
Rezeki Allah tentukan Cik.Ayu di bidang ini......syukur



Berbalik kepada YAA...
Objektif award nie diwujudkan juga bertujuan tuk:-
  • Create awareness of the Surveying profession - Ini sgt aku setuju, sbbnya klu g tanya org2 kat luar tue tau x apa tue QS....UKUR BAHAN.....mmmm...harammm tau, sbbnya x ada pendedahan pasal nie, so here the best platform to introduce to young teenagers what is Surveying Profession
selain tue byk lg....klu korang nk more details do visit ISM website...nie link dia ISM



Aku ada bw kamera tp x sempat nk mezahirkan bakat....maklumlah busy dgn jd fasi....hehehe...alasan....
Mr.Y a.k.a future husband k.D merajinkan diri untuk ambik photo masa event nie...
A few picture sekitar event aku paste kan tuk korang tgk yer...



k.D n Me......just arrived around 8pm......
then nk g dinner....mkn free kat hotel uols...





Adik2 wakil dr 14 buah sekolah seluruh Malaysia...
Sesi Ice-breaking












Tea Time break...before the final round started






We again, as facilitator  





Hadiah yg menanti pemenang...









Champion goes to......Sekolah Menengah Sultan Ismail, Johor




Last but not least, inilah pasangan yg mengharu-birukan keadaan ditepi swimming pool ini......ish2


ANWAR HADI...Who's This Guy???

For the 1st time I heard tis name from somebody near close to me...
A friend...
She told me that tis guy very cool..
How cool he is I never know n should I care bout him????
Oh yeay!!! totally NO..




Until today, 
I just search a few entry of Ben Shaari then I saw an entry bout tis guy name Anwar Hadi....
Sound familiar right...
so n also....
I try click the link...
OK, here u go..
I found u Mr.Anwar Hadi..
In Maya world....



I  read his blog from previous or early entry which is if  I'm not mistaken since January 2009 he start blogging....
I have to admit this guy very good in writing, especially in english....
I said so coz all his entry sume dlm English babe...
Klu nk....
Compare him to me...arghh..... English aku mcm haprak, vocab pon cukup2 makan jah...
dia sgt awesome okay.....
 Serius I'm not lying~~




Aku mmg jarang puji org,
But I really like the way he wrote in his blog,
The words he used..
The language of the sentence..
Everything's seem nice....perfect n suite the taste of my reading style
ahakssss......




I keep it read...read...n reading.....
I didn't know how old he is...
Where he come from...I guess 1 of state north of M'sia...sbb loghat dia tulis cam kedah mai ja..
aku pon x leh citer byk pasal mamat nie sbb aku x kenai dia pon..
Takkan bru baca a few entry dh nk described mcm2 kan bout tis person..
Kang x pasai2 aku kena blame sbb bt citer x betui..
So klu korang nk tau pasal tis guy, find out urself k..
For sure dia x marah korang visit blog dia, lg dia suka ada...ahaksss




Korang yg mcm aku yg mmg x tau sapa tue mamat nie at the 1st place..
Meh g sini..
Klik link nie g ushar blog mamat nie k..
aku suka, x tau la korang suka ke x...
Selamat membaca..
Sharing is caring @_@


Friday, April 22, 2011

Wowww!!!! BANGGA...

Pergh!!!
Bangga giler seh, even dapat no.2 pon..


Nak tau apa yg aku bangga nie??
bangga jadi Ex-student UTM..
x kesah la even no.2 terbaek pon kan...at least ada dr takdak langsung..ahaksss



Mana lah tau kans, pasnie
UTM jd no.1 lak...
hehehee...lg bangga sehhhhh



Ish korang nie, nk gak tgk bukti kan...
x caya langsung ngan aku....sini..sini
meh aku tunjuk..







X jelas sgt kan, maklumlah aku copy print screen jer..
Nk clear lg, korang pi ziarah nie....Ranking terbaik universiti di malaysia



Kot2 yg nk tgk universiti korang no bape kans..x pon tuk adik2 yg plan nk masuk universiti mana pon buleh gak...
X pon yg saja nk ambek tau pon leh..
Bape byk tah..aku pon x tau...
ish2..

Wednesday, April 20, 2011

Suratan @ Kebetulan -Part 1-

Jun 2006

Kisah kita bermula dgn kau dan aku sama melanjutkan pelajaran ke satu IPTA tempatan..
Aku tidak kenal kau, kau pon tidak kenal aku..
Segalanya tercetus di satu program universiti itu.....




Seriously, pada saat aku jumpa kau....
Aku time nie telah bertekad, untuk tidak mahu bercinta lg..
Apatah lg untuk bercouple..
Aku dh bulatkan tekad, niat telah kutanam jauh dlm hati..



Tp pertemuan kita memang tidak pernah dirancang malah tiada terlintas pon niatku untuk bersama dengan kau..
Sama jugak ngan kau kan?? Mahu jadi solo gak konons..
Aku simpulkan semunya berlaku tanpa disengajakan, kebetulan, atau suratan..
Tp betul ke kebetulan???Betul ke tidak sengaja??
atau mungkin memang Allah lorongkan jalan untuk kita bertemu????


Pertemuan pertama kita; aku kira ianya sangat simple..
Aku mulakan dgn ayat yang kurasa tidak normal....

MR. : "Tlg jagakan buku saya nie ek"..heeheh

MRS. : dgn muka yg sombong, belagak giler kau menjawab "Apasal lak aku kena jaga lak"...

MR. : Tanpa menjawab pertanyaan kau; aku terus say  "Thank you"...Aku pon berlalu mcm tue jer..


Dalam hati aku masa tue mmg mengata kau lah, "uish kerek betul minah nie, bajet cun sgt ker"??...Tp aku admit la mmg cun pon; dan kau lah perempuan paling kerek pernah aku jumpa dlm program universiti nie...Muke kau tue mmg sombong ar...
Aku tak pasti samada masa tue aku dh jatuh hati kat kau ke....maybe kot???


Lepas tue, semuanya kembali normal..
Kita masing2 ikut jadual aktiviti seminar mcm biasa.
Aku pon x bertegur sapa dgn Kau dh lepas tue...Kau apatah lg..


Hinggalah pd satu hari tue aku nampak muka kau pucat sangat, aku fikir kau tentu tak sihat..
Kau mmg rapat dgn "R" dan "A"..
Memandangkan "A" mmg cuba rapat dgn "R", so aku pon kirimkan khabar melalui "A" dan "R" pada kau..


Kau ingat x resort yg kita kursus time kat Johor tue???
Aku ingat lg..
Aku rasa kau lah mahkluk Tuhan yg paling poyo masa tue..
Dahla kau group ngan si "K", lagilah aku rasa kau poyo...rasa bajet cun, dan sume rasa aku kira ada.....







Mood berubah...
Sampailah masa on the way back to KL, tak tahu kenapa saya tergerak nk minta fon no awak dr "A"...
Oh yer, hampir terlupa...saya ada tolong awak bawa beg besar awak tue masa nk naik bas kan????????
Agak2 awak ingat tak???
Lepas tue saya tolong kawan2 lain pulak...sampai saya tak tahu nak naik bas mana 1, akhirnya saya naik bas lain awak naik bas lain..
Saya pasti ramai yang duduk dekat2 dengan awak masa dalam bas tue sbb saya tahu ramai suka dekat awak time tue...



Bila dah dapat no fon awak, saya try miskol jer..
Tak expect pulak awak nk kol saya balik..
Dan bermula dr situ lah kita start calling2 dan msj2..
Boleh pulak nk panjangkan kisah, awak tak sihat masa tue..
Awak buat saya ambik berat dekat awak..kesian saya tgk, pucat sangat..
Saya tak tahu kenapa saya concern sgt dekat awak...






Minggu baru,
kursus di KL pon bermula....
Saya rasa satu perasaan yg lain..
Bila jer nampak awak pagi Isnin tue, saya x tau nk describe feeling saya tue apa..
bercelaru, confius...
Sampai sekarang saya x pasti apa perasaan tue...
Kita terus bermsj, tanpa sepatah kata, tanpa bertemu muka...just pandang dr jauh jer...




To be continue~~~



Credit thanks : to author -Mr.H

Tuesday, April 19, 2011

UNTITLED....

Rindu mengunjungi lubuk hati..
Rindu pada mereka yg jauh dimata tp sentiasa berada dekat dihati...






Pada mu bonda,
Rindu hati anakanda ingin memelukmu,
bermanja,serta tidur diribaan mu...
Rindu hati ini Ya Allah...
Rindu sungguh aku padanya...Ibuku






Buatmu ayahanda,
amanatmu ku sempurnakan sudah,
Segala penat jerihmu ku hargai..
Segulung ijazah kuhadiahkan...
Seperti janjiku padamu..
Kau ingin melihat aku berjaya..
Dan aku dambakan kalian bahagia..


Pada bonda dan ayahanda,
Terima kasih atas segalanya..


Ayah dan ibu....
Abah dan mak....
Itulah permulaan kami.....


Takkan pernah aku lupa segalanya..
Setiap titis air susu mu ibu,
Setiap titis peluh keringatmu abah,
Akan kuingat segalanya,
Doaku agar aku takkap pernah lupa dan kuingat sentiasa...



Mohonku padaMu Allah,
Jangan kau jemput mereka pada saat aku masih belum bersedia,
Pada ketika aku mahu membalas jasa mereka,
Pada waktu aku baru memberi mereka bahagia...


Ya Allah,
Ku mohon padaMu,
Berikanlah aku kesempatan waktu...
Kesempatan buat aku menyenangkan mereka..
Dan jauhkanlah aku dr menjadi anak yg derhaka...









Pada kalian adik-adikku,
Ingatlah selalu pesanku,
Jdlah insan yg mendengar kata,
Berusahalah sehabis daya,
Belajarlah utk berjaya...
Biar kau tersungkur rebah; bangunlah semula...
Buktikan pada abah,mak,akak kau mampu berjaya..


Adik-adikku sayang....
Akak rindu pd korang..
Alan n Nurul...
Nanti akak balik kg yer~~
kita pergi jalan2,
kita pergi makan2..
akak rindu korang...
Korang jgn nakal2 tau,
jgn susahkan mak ngan abah...
Nanti akak balik.........Itu janji akak slalu....





TIP MEMBELI KEDIAMAN




Home sweet home....
Nie ayu nk bg a few tips camner nk beli rumah yer korang..
Tips nie ayu dapat masa baca paper kosmo..
It's a good tips actually coz at my age nie ramai dok2 ushar umah dh skang nie kan...


Antara perkara yg perlu korang ambil kisah semasa nk beli harta nie adalah :- 


      
  • Saiz dan harga harta - Nie korang kena la ikut bilangan ahli keluarga n camner keinginan korang....klu nk buat main kejar2 bola belilah rumah yg besar cam padang bola tue...hehehe..Then tgk budget skali....klu harga mahal nk mampos, baik x yah beli...bli umh besar tp dlm kemampuan okies!!!
  • Jangkaan nilai masa depan - Aku rasa nie expectation harga tanah yg ko beli tue masa akan dtg bape nilainyer......cth korang beli skang rm300k, maybe in 5years akan naik smp 1billion...so pandai2 pilih tempat mana nk bli umh deh...
  •  Jenis dan kondisi tanah kawasan
  • Kemudahan utiliti - mcm air, electric supply, telefon etc..
  • Akses jalan
  • Pusat beli-belah/kedai
  • Security
  • Sekolah,taman permainan,balai polis.
  • Bt lawatan sambil belajar yer syg2 especially semasa waktu hujan yg teruk utk pastikan ia bebas drpd bencana banjir
  • Tgk kos insurans bg kawasan tue
  • Also kena tgk duration masa n jarak yg diambil antara tempat kerja anda n pasangan = nk cek bebaloi ke korang invest umh klu jarak tempat kerja korang jauh benor???
  • Pastikan ada public transport g tempat kediaman korang tue




Advance tips :-
  • Klu korang nk bli rumah kat kwsan yg dh matang; maksudnya bukan kwsan pembangunan baru- make sure korang tanya jiran2 keadaan kat situ n rumah tue; especially dr segi security, sosial n pencemaran - Sbb aku tgk ramai org nk jual umh murah tp kwsan umh tue jarak dgn tempat buang sampah MPJB dlm 5km jer....uish bahaya ni, klu ujan naiya bau busuk smp ke rongga tulang nihhhhh
  • If kawasan u look up tue jauh dr bandar, make sure la korang tgk pembangunan masa depan yg dirancang...
  • And lastly; Klu nk beli umah tue, dh berkenan...so sedialah dgn harga yg ditawarkan+ ada extra kos klu ko ada hati nk renovate+tambah lampu ker+kipas ke...sume tue duit...pendek kata all depends on ur BUDGET....


thanks dan selamat beramal @_@

Monday, April 18, 2011

QUESTIONS that Drive People's Next to U CRAZY!!!!

On the way back home tis evening I'm listened to "FLY FM"
Hani Madu n Prem chat about..."What's Question that drives u crazy"...
Hehehehe....I smiling all the way until I park my car at parking lot~~~
Seriously, all the question make sense n I'm also asking the same question to person next to me....
Sometimes people around me....lalala




Korang mesti pernah tanya soklan2 mcm nie gak kan...
Tanpa sedar korang n aku dh buat org dekat kita malas menjawabnyer dah...n most important
"BOSAN" giler diaorg dgr soklan kita nie, almost the same question....
Dan diaorg pon akan jwb yg lebih kuarang sama jer jwpnnyer...
Jawapan standard okies, kau tanya la berapa kali pon.....still okay jer jwpannyer....







Huuhuhuhu......
As simple as tis Question....????







B, do I look FAT????
Korang....aku gemuk x?????
Ko rasa camner ek nk kurus????
Kena diet la camnie kan...
Tp haram nk buat~~~tanya slalu, tp action tarak......ahaksss



Wadde...wadde...
Soklan nie, aku pon slalu tanya okay....
Nak buat camnor, rasa less confident kot klu rasa diri dh gemuks...
Apa salahnya korang jwp, I tgk U dh berisi sikit....apa kata U g jogging ke, puasa ke...
X pon, ko ckp jelah....sama jer aku tgk kau...
Jaga la hati sikit babe, klu nk bg pendapat tue biarlah berkias...
Wa x makan dalam.....tp biar la wa tau wa dh gemuk...





Soklan nie mmg aku susah giler nk tanya...
hahahaa...
Do you LOVE me????
uish, giler jiwang doh.....
Confirm ko x dapat la jwpan yg ko harap2kan tue klu ko tanya aku derrrr...
LOVE x der, syg ada....hahahaha



Bg aku lah kan, klu ko dh couple ngan dia lama...bakper lah nk tanya dia syg ko ke x....klu dia x syg ko dh lama dia tinggal ko kot..
Muak...muak...muak....la lama2 wei..



Jemu la wei asyik nk bercakap bersayang2 nie...
Tgk dr perbuatan dia pon dh tau klu org tue syg ko kans...
So, no need to ask him or her everyday n every single second ko jumpa dia...
X yah tanya slalu, tp jgn la x tanya langsung lak...biar jarang2 ko asking dia..
smp dia lak yg akan tanya kau......



Last but not least,
Hehehe..





Do I look "PRETTY" ????
Aku x tanya soklan nie pd dia, tp aku harap dia puji aku...x selalu tp kadang2 itu perlu...
Boleh ke??? sure can lah.....sebab...
Aku rasa la kan, sume perempuan suka dipuji...
X kesahlah, klu ko puji takat lawa la baju kau...itu pon dh kembang semangkuk okay..
Klu ko puji "Comel" la awak arinie......
Terus ada butterfly dalam perut berterbangan....hehehehe....



Pd aku, x salah kot tanya soklan2 nie...
It's not a tough question yg perlu ko pikir smp sakit2 pale...
Just lihat . tgk . pandang & komen...as simple as that..



Buatlah insan disebelah mu gembira,
x kiralah dia tue pakwe,makwe, sahabat, kawan, teman, rakan, adik, kakak....
siapa saja..
sbb jika mereka gembira....
Pasti kegembiraan tue akan berterusan pd kita~~




Sunday, April 17, 2011

Walking on SATURDAY...

As usual,
every Saturday I have packed activities...hahahaha
N for today, I went to my friends house....Apit n Dini, pegantin bru punya rumah okies....


Mmg heavy rain outside start from early morning till noon...
so Mr.H pick up me around 11.30am then shoot to puchong via DUKE...
what the hell we are using DUKE highway right!!!!
actually we supposed meet my friends uyun there...but the plan changed, n we meet at Sunway tol...
okies, it's not a big deal...




Because the time already passed 1pm, aku lapar+hujan lak kat luar+jammed...so breakfast la dulu..
Dlm keta jer okay...sedihhhhh...



View dr belakang apartment apit


But bila smp umh dini, dia offer mkn tghari kat sana..
so x  tolak la citer dia kan..
bukan senang nk rasa masakan pengantin baru nie...




Kusyuk giler tgk gambar kawen org~~

While waiting for lunch n uyun+ina smp....
aku dok belek2 album kawen diaorg...
tersenyum aku....serius lawa wei..
Envy lak nengok....ahaksss





Okay,
tunggu punya tunggu, diaorg smp...
so lunch time at 3pm.....huish, terbaek ar.....kenyang den..
Ada plak rendang ayam, tempe sambal n kailan ikan masin....mmg mantap ar kan...
Thanks Dini n Apit, susah2 masak tok kitaorg...


Pas settle sume kat umh dini,
aku gerak ke umah k.anis lak..
have discussion there....


Dah tue smplah malam...
disebabkan area umh k.anis kat kementah, so kitaorg plan redah AU setiawangsa jap...
Ala, jusco tempat AF tue la korang...
Meh aku tunjuk.....



1st time dtg sini.....hehehe


Dinner at jusco semestinya bersama.......
Tara.......



dan hasilnya.......
dapatlah hidangan2 ini...

-

-

-

-

-

-




Nie Mr.H kata claypot yee mee................aku x tau la sdp ke x, tp mcm x sedap...ahakssss, so korang jgn bli nie ok..


Ini pari bakar...mkanan selingan konon......last2 x abes, pembaziran betoiiiiii!!!






Sekian dr saya, jalan2 x cari pasal tp cri makan

Friday, April 15, 2011

THANK YOU



Terima kasih awak...
Setiap kali saya sakit mesti awak risau sgt kan..
Awak mesti telefon byk kali, 
awak tanya saya okay x,
seboleh-boleh awak nk jumpa saya time tue jugak kan,
awak nk tgk saya depan mata awak...
Saya nk ucap sgt2 dekat awak..
Terima kasih awak, sbb awk slalu ada bila sy perlukan awak...
Mcm semalam, bila saya sakit perut awak risau sgt...





Terima kasih awak...
Sebab awak slalu bahagiakan saya...
Sebab awak sambut birthday saya setiap tahun sejak kita kenal, awak x pernah miss..
Sejak 5 thun kita kenal, awak x pernah lupa..
Awak slalu bg saya mcm2 hadiah...even saya x pernah minta pon..
Even benda tue x besar, even benda tue x mahal...
Tp saya hargai sgt...terima kasih awak..





Awak slalu ada disisi saya x kira dlm keadaan apapun
Awak slalu ckp dekat saya awak x akan biarkan saya keseorangan...
Awak sudi temankan saya
Awak ingat x kita pernah kongsi payung sama2???
Saya x akan pernah lupa awak...
Terima kasih awak sbb x biarkan saya basah dlm hujan..





Sejak saya kenal awak
awak selalu beralah dengan saya..
Walau itu salah saya 
tp awak still minta maaf kan....
Terima kasih awak...sbb masih sudi maafkan saya
Saya tau saya slalu bantah ckp awak,
Saya degil, saya nakal, saya kuat merajuk, saya kuat makan....sume tue saya suka buat...
Tp awak x pernah marah sy kan..
Awak x pernah nk emo2 dgn saya....
Terima kasih awak...




Awak,
Saya nk awak tau..
1 perkara jer.........
even saya bukan jenis yg ckp "I LOVE U" directly dr mulut saya....
Yg bukan jenis show off depan awak sy suka awak...
Yg sangat kasar pd awak.....
Tp sy nk ckp....yang.....
Saya perlukan awak...
saya suka awak...
awak baik dgn saya..
Saya syg awk....
Tue jer yg awk perlu tau




When I'm Talking to my UNCLE

Malam nie tergerak hati nk tgk berita kat tv3...
pupppp!! on tv...
Highlight utama news mlm nie, x lain x bukan "PILIHANRAYA"+"VIDEO"..
ok, as usual...selama almost 1 months duk dengaq n baca benda yg sama.....uish muak dh derrrrrrrrr...

Then, p.cik aku bukak mulut...
start the conversation dgn citer pasal politik skang...
Aku walaupon x layan politik nie, tp still ambek tau la kan...x lah buta isu semasa sgt..
Duk sedap nyembang masuk isu Anwar, isu Tun...bla..bla...sume Bekas PM aku rasa p.cik aku sebut td...
Tp mmg layan ar, sbb bukan senang nk nyembang ngan p.cik aku nie...
Mana x nyer, aku balik keje slalu dia x balik lg, aku cuti dia plak outstation.....mmmm...nama jer duk serumah, nk jumpak slalu,,,,,,,,harammmm dapat...
But aku mmg suka la bila ckp ngan org2 tua nie kans sbb dia punya ckp tue mmg boleh diterima akal yg waras nie...
Dh abes part politik masuk part ekonomi....
walawei, nie aku failed la habaq ang....
almaklumlah, aku x ambek ekonomi skolah dulu....

Aku bajet nk lari la, nk lepas dr part tue..
aku pi duk meja makan bajet nk mkn malam...mmg mkn pon, lapaq kot 1 hari x sentuh nasik...
Sambil melantak, p.cik aku nyembang gak...
Nak x nak layan ar babe...
td kata suka kan...hambek kau!!!

PART AKU SUKA LA SGT........kot


PC : ang kena bukak minda ang, baca buku yg motivasi sket.....bru ang dapat aim apa ang nk dlm hidup nie
II : buku apa nk baca???............blurrr
PC : baca la buku "DARE TO FAILED"...
II : la...dh baca buku tue, ada anis beli..kat bilik pon ada......(aku eksen sbb aku dh baca...hahaha)
PC : klu dh baca baguih la, ang kena ambik yg positif dlm tue...grow ur mind, set bila ang nk achieve matlamat ang tue..jgn bila dh tua bru nk mula..time tue dh terlambat..
II : mmmm...betui2, tp tue buku motivasi...

Part 2

PC : mcm p.cik nie ang tgk umur 36 dh bt business, p.cik dh ada target umur 45 p.cik dh boleh settledown..ang pon kena set jugak, takkan nk makan gaji smp tua..
II : (again, dia dh start).... anis x minat la nk bt business mcm p.cik...jd QS orait apa, tp nanti anis pikir la nk jd apa 2-3 thun lg...
PC : ang tau kan rezeki tue 90% dr sumber perniagaan, nanti ang baca buku "JUTAWAN DR PLANET JUPITER".....buku tue bagus......bla...bla...bla...klu ang nk create peluang ang kena bercampur ngan org yg bg peluang, kaji minat diaorg, org2 business nie suka main golf...so ang bli la kayu golf pi blajaq, pastue dato' nie suka lepak "coffee house"...ang jgn la pi warung plak....
Pom..pang..pom..pang...x abes lg p.cik aku ckp...(Aku lak dgn selamba bagun angkat pinggan pi basuh, mana taknyer nk kebas punggung aku  1jam setengah layan dia ckp)....mmmmmm

Part 3

PC : pastue ang kena pi oversea, buka mata...jln tempat org.....bla..bla...
(Telepon bunyi, dia pi angkat)....
then dia siap pi keluar
II : Alhamdullilah....selamat aku (Larikkkkkkkkkkkkk masuk bilik)


Ush, klu aku layan lagi dia ckp sure aku x tidoq mlm nie....
Tp apa dia ckp tue mmg betoi pon....aku jer dgq masuk telinga kanan kuar telinga kiri....ahakssss
So korang jgn jd mcm aku....lalallaala
anak buah yg nakal....@_@

JUST 1 WEEK..please

Seriously, I need more time for myself....
I dream to have 1 week off from doing thing's call "work"..
Since past 3 months in my head just working, drawing, pencil, pen, calculator, lappy and the worst part is even in my sleep I'm dreaming of work.....waddddd a worst right!!!!


Today a bit calm n peace I think even I'm still rushing doing my work at office...
Been here and there,
Discussion after discussion,
VOP after Final Account....bla..bla..bla....
Taking-off seem everyday even not today...


Should I like it???
Yes of course, coz I'm still in learning process...
But I just need 1 week off....
Talking about tired, sure lol...
Overtime+Overtime...x kayo2 pon.....ahaksss


For those yg x abes study lg...enjoy ur life there..
Bila dh keje korang dh x ada masa nk tido suka hati+bangun x peduli...
X der hal ko nk g kelas ke x....paling kurang pon extend jer klu x cukup jam kredit..


Aku aim nk jd SR la....
Bukan SURVEYOR tp SURI RUMAH.....
tp nk gaji yg sama ngan QS....leh x?????????? sure can lah.....tp kena kawen dulu kan...


arghhhhh!!!! x keje x der duit, x der duit x leh byr hutang, x bayar hutang kena kejar ngan bank.....x pasal2 nama blacklist....mmm
Kesimpulan; bangun sok pg dgn semangat baru.....KERJALAH tp ENJOYLAH dgn seadanya...
chaiyok2....



notes: dh abes sesi luahan perasaaan.......jom main game "angry bird"







Thursday, April 14, 2011

MAHU SECANTIK SCHA....dihari pesandinganku

Ahaksssss......hak..hak tuih....
Ada hati kan....
x kira, nk jugakkkkkkkkkk....boleh x????


Serius jatuh hati bila tgk Scha pakai gaun pengantin...
tp aku takat jatuh hati kat baju dia jelah ok, mekap pon ok....hikhik..
Tp x leh lelebih...HARAM hukumnyer...lalala


Mahu secantek Scha di hari perkahwinan???
Meh beli magazine nie..



Aku nk "highlight" ayat Scha yg best tue...
"SAYA PASTI AKAN BERKAHWIN DGN SI DIA"......
Aku pon nk gak...... "SAYA PON YAKIN AKAN BERKAHWIN DGN SI "H"....ahakssss



Korang rasa2 kansss..
Idayu Ibrahim camner di hari persandingan dia??????
Aku leh sama x mcm scha???
hehehehe....wadde..wadde..
X bleh blah, nak gak kan...ambek..ambek






Wednesday, April 13, 2011

SERIUS mcm SAMPAH

Tobatttttttttttttttt aku a.k.a Cik ayu x akan g lg kedai nie....
Harammm sedappp; mcm sampah ada la aku rasa.............
Nie kau kata kau masak, aku rasa bukan masak rebus pon x ada apatah lg ko bakar;...nk jer aku bakor ko!!!!!
Ilustrasi gambaq, giler gempaq der...
wa tgk pon cair+kecuq air liur...
Becoz of my selera yg nk sgt western; hambek kau....@_@
Western x der, sampah sarap byk...............

Aku dh kebuluq mlm td,
mana taknyer; balik kije x sempat nk mandi trus shoot kuar ngan Mr.H....(mujuq aku nie wangi...ahaksss)
Nk nonton wyg citer mende tah...ala citer "SOURCE CODE"..
aku dgq org dok kata best sgt citer nih....
so aku pon pi la nk try tgk n nilaikan....lalalalaala
mmmm...best hapenyer; mata aku pon mamai tgk; NAN ADO best ekau tue.............Mata aku kata x ado!!
1st time aku hampir tido dlm panggung....wowo!!!!

Pas tgk wyg citer suam2 kuku nie; aku x der hal ar.....sbb aku rasa bukan slh movie tp salah badan aku yg penat+mata berat~~~~(so x der kes org nk saman aku kata aku kutuk movie diaorg k)
Tp smp part mkn nie aku x bleh blah....
Just only 1 spoon babe...
I push it side...
Klu aku tau la nk x sedap gini better aku pi mkn subway depan mata tue...x pon layan popcorn kat wyg td~~~
Arghhhhhhhhhhhhhhh............
Aku nk masuk "ADUAN RAKYAT"
nk report yg x benarkan perniaga ala2 kadar nie berniaga; aku byr mahal2 makanan mcm per tah susah nk described nie ko kasi, hiasan jer lawa, rasa x tau nk citer ar..........hampeh!!!!!!
Ok that's it......
Ko x lama la klu berniaga cam gini~~~sure bungkus nanti...
To who it may concern...tukang tukang masak yer...x pon ko tutup jer kedai...........

Lastly; serius aku marah~~~~grrggrgrggggggggg

Tuesday, April 12, 2011

SACRIFICES

An ideas just poops up when I was read this articles this evening......Action speak louder than words..
Then I realize and thousand of questions came out in my mind right now...
mmmmm...
How to start eh!!!!!
Yeah, whatever....just share it n spread the LOVE......

Enough2x...
ckp omputeh berterabuq ada hati kansss.....
hukhuk...ada aku kesah.. @_@
hehehe...

Selepas korang baca artikel tue sure korang terharu gak kan...
Can u guys imagine dak umur 6 tahun cuba selamatkan adik dia yg umur 4thn dr kena gigit hanjing...
Sgt mengharukan okies...
Bg aku that was a brave enough for a little boy~~~
Andainya aku kat tempat dia, aku x tau lah mcm mana kan..tah2x aku just jerit minta tolong jer, x pon nagis2 panggil mak ngan abah...huhuhu
As a human being, I'm salute u la adikssss....


PENGORBANAN itu..........................tp bg aku la kan;

  • Keluarga + kawan = Klu korang suh aku bt pilihan; for sure aku go for my family.....family 1st okay then bru aku consider kwn2...dlm hidup nie x der kwn2 x best la kan...Keluarga tue kekuatan aku, even mcm mana pon keadaan aku, susah senang sakit pahit payah hidup aku yg aku jelas sesangat mak,abah,adik-beradik org yg paling sayangkan aku, x tinggalkan aku serta terima aku seadanya~


dan "KALAU"


  • Cinta + Persahabatan = Klu aku; aku pilih 2-2; tp kan kadang2 kita terpaksa pilih satu antara 2.....To be honest aku akan pilih persahabatan, tp sebolehnya aku x nak hilang Cinta jugak.... Klu fikir logik, klu kita putus cinta x semestinya kita akan jd kwn lepas tue kan...dh la tue, klu berjumpa bt mcm x kenal, bermusuh...oh tedakkkkkkk, aku x sanggup, sbb tue persahabatan tue amat penting, normal skang aku tgk bercinta bagai nk rak, kawan trus tinggal....mender la kansss..
Papepun.. "Cinta dan Persahabatan ibarat Bunga tanpaMadu, Satukan keduanya kerna kita sama hanya Manusia biasa"



  • Harta + Adik-beradik = Wow!!!! this one definitely susah nk ckp... Aku x pernah alami, klu boleh biar dielakkan...Bg aku biarlah kumpul harta sendiri, nak berebut harta peninggalan mak abah buat apa kan...tp itulah fitrah manusia kerana harta buta mata,gelap minda, hilang kewarasan..sanggup buang adik beradik dgn syarat harta depa punya; sanggup berbomoh2, sanggup membunuh.......Ya Allah, jauhkanlah keluargaku dr ini semua~~~Dimana istilah pengorbanan atau beralah diletakkan?????x ada ok...yg nampak HARTA.....


  • Tuntutan Allah + Keseronokan Duniawi = Tersentap seketika; for sure yg wajib itu tetap WAJIB kans..tp tanpa kita sedar; kau dan aku jugak kadang2 alpa tentang tanggungjawab kita...Kurangnya kita, lalai dan leka apatah lg mahu mengorbankan keseronokan dunia yg sekejap cuma nie tuk yg Maha Esa...Yg paling ketara, bekerja-itu ibadah, tp Solat-ituWajib (ada yg sengaja melewat2kan sehingga kdg2 pd akhir waktu bru dilaksanakan)...Ingatan ini utk kamu dan aku...Berkorbanlah keseronokan dunia utk kebahagian di Akhirat sana~~~~aku pon x sempurna masih ada melakukan dosa, tp x salah kan mengingatkan;aku x baik tp yg pasti ada kebaikan itu dalam aku......ahakssss
"Manusia ini secara fitrahnya adalah pelupa; perlunya sahabat sbg berpesan2 kearah kebaikan,berpesan2 kearah kesabaran"




Berkorban apa saja,
Harta atau pun Nyawa,
Itulah Kasih mesera....
Sejati dan Mulia.........................
lalalalalalalalalla............................................................sambung sendiri yer



Yang lebih dikongsi, Yang kurang diberi.......



~~~PEACE NO WAR~~~~


Monday, April 11, 2011

BERTUAHNYA KITA

Masihkah ada antara kita yg masih berfikiran mahu keluar dr M'sia..
Mahu berhijrah, Mahu menukar kewarganegaraan.....silalah buat demikian klu x pikir panjang yer~~
Jgnlah lupakan daratan setelah merentasi lautan.....mmmmm
Masihkah ramai yg tidak tahu bertapa beruntungnyer kita tinggal di M'sia...
Hanya 10 minit kalian....bezanya kita dgn sebuah negara ini....
U all know why i said so???
10 minit itu sungguh berbeza diantara kita dan Palestin.....
Tis is the reason.....................
-
-
-
-
-
-
-
-
-
thanks kerana masih membaca ke peringkat seterusnya...anda mmg bertuah kerana mengetahui ini....
Hakikat bahawa, bertuahnyer anda,kamu,awak dan sy lahir dan m'besar di M'sia...
-
-
-
-
-
-
masih sabar menanti; tahniah
Ini yg anda ketahui....

Cuba anda semua perhatikan...
jauh kan perbezaan kedamaian kita dr mereka saudara kita yg tinggal di Palestin..
Sungguh jauh berbeza....
Sayangilah negara tumpah darah kita....Malaysia
tp jgn lupa...............
Berilah titipan doa, kerna berat mata kita memandang berat lagi bahu mereka yg menangggung....
x rugi meluangkan hanya 5 minit selepas solat utk kesejahteraan kita sesama Umat N.Muhammad S.A.W~~~

"Sesungguhnya yg baik itu dtgnya dr Allah,
Yg buruk itu kelemahan kita manusiawi"

Sunday, April 10, 2011

Tak Pernah Dibuat ORANG....

Last night I'm just helping Mr.H to accompany him to took his motorcycle....
mmmmm....Mr.H dtg with his mama car, New Myvi....ok thats fine with me~~~
so I have to drive back the car from Bangi to Damansara...
Just because of that, takkan la takat Myvi pon masalah kans, apa ada hal~~~

Kuar after Maghrib prayer, at first plan wanna dinner and then bru gerak ke Bangi...
Harammm dapat, Mr.H changed the plan,
Hambek moto dulu anta damansara, bru kuar balik tuk dinner....
Memandangkan aku x lapor sgt; so aku just agree with his suggestion...

Aku Expect just taking about 1hour Damansara-Bangi; Bangi-Damansara...Buleh ke???
x dapekkkk weiii.....
masa patah balik dr Bangi tue aku leh sesat lak...haishhhhh...
How many times using the same way still forgot ok~~~Lantaklah dh half way, redah ikut signboard jer lah jawabyer;janji sampai derrrrr...
Last2 smp gak....
Dr kul 8pm; aku leh smp damansara balik kul 11pm...tue dh termasuk time pergi okay..

Nak citer tahap kebuluq; huish x yah kata la..
Dr nk dinner trus tukar ke supper.....
Masa nk pi mkn leh plak ngidam nk makan durian..

II : B i nk mkn durian ar..klu ada tepi jln singgah beli yer...
B : serius nie nk mkn durian tgh2 malam nie???
II : serius ar....ingat main2 ke (buat muke cebik)
B : ok...x yah muncung2; klu ada nanti kita singgah pi bli...

hehehe...mmg nasib aku baik lah, ada org jual durian tepi jln...
so trun bli....2 biji jer....byk kang x abes lak..

Aku buat kerja gila lg.....crazies ayu's....
hahahahaha...guest what?????? 
tgh2 Mr.H driving tue aku leh ckp kat dia.................

II : B yank nk mkn durian...
B : Dalam kereta nie??
II : yelah; takkan luar keta..
B : Jgn buat giler ok; kang mama bau keta sok bau durian camner....
II : Buat muke cedih again 
B : ikutlah yank.....

Mr.H nie mmg x leh klu aku wat muncung panjang sket; konpem dia allow jer nk bt pape...

Hambek kau!!!!
serius aku kopek durian dlm keta....ahaksss
org yg pada mulanya bising pon join menkedarah sama....
Kau ada buat cam aku??? x der kansss....


Anyway, Sowie B using ur sweater as "pengalas"..
klu x der alas kang rabak lak peha gf ko nie...
U mmg baek atilah, layan kan jer kan peel gf ko nih!!!!!-actually sje bodek- :)